İdeoloji ve Modern KültürKitle İletişimi Çağında Eleştirel Toplum Kuramı
Thompson'ın analizinin içerdiği muazzam kuramsal zenginliğin ve ileri sürdüğü savların hiç hafiflemeyen etkisinin hakkını birkaç cümleyle vermek imkânsız gibi.
Beden Emek TarihDiyalektik Bir Feminizm İçin
Gülnur Acar Savran, elinizdeki kitapta “yapısalcılık-sonrası” adı altında toplanabilecek yaklaşımların sosyal bilimler ve politika, ama özel olarak da feminist teori ve politika üzerinde kurduğu hegemonik etkiyle bir hesaplaşmaya giriyor. Teorik bir içerikle yürüttüğü bu hesaplaşmayı ideolojik ve politik bir zeminde bina ediyor.
Toplumsal Cinsiyet Ve BarışGeçiş Dönemi Adaleti, Hafıza ve Barış İnşası
Yıllardır dünyanın dört bir yanındaki barış süreçlerinde verilen hukuki ve politik mücadele hem uluslararası alanda karşılığını buldu hem de çatışmadan çıkan ülkelerin toplumsal cinsiyete dayalı taleplere cevapsız kalmamasını sağladı. Gelgelelim barışın, şiddetin ve güvenliğin kadınlarla LGBTİ'ler açısından geleneksel ataerkil düzen için ifade ettiğinden başka anlamları olduğunu kabul etmek gerekir.
Artçı ŞokŞiddet Dolu Bir Dünyada Travmayla Baş Edebilmek
Bu kitap, travmatik deneyimler yaşayan, bu deneyimleri yaşayanlara yardım eden ve dünyamızdaki korku ve dehşeti azaltmak isteyen herkes için...
Kıyıya Vuran İnsanlık2015 Mülteci Ölümleri Alamanağı
Onları tanımıyoruz. İsimlerini bile bilmiyoruz. Pek çoğu gazete sayfalarına ‘rakam' olarak bile yansımadı. Bütün yolları kesilmiş, bütün kapılar yüzlerine...
Marx'ta Toplumsal Cinsiyet ve Aile
Marx'ta Toplumsal Cinsiyet ve Aile, Marx'ın toplumsal cinsiyet ve aileye ilişkin düşüncelerini feminist tartışmalar ışığında ele alan bir kitap.
Feminist GüzergahRosi Braidotti ve Mara Montanaro'nun Katkılarıyla
Françoise Collin bu kitap için kaleme aldığı bir ön yazıda, burada Irène Kauer ile görüşmeleri boyunca yapmayı üstlendiği işe geri dönerek...
Öteki Olarak Ölmek
Türkiye'de öteki olarak yaşayanlar, öteki olarak yaşarken hangi sorunlarla karşı karşıyalarsa, öldüklerinde de neredeyse aynı, hatta daha ağırlaşmış bir...
İsyandan İnşayaKürdistan Özgürlük Hareketi
Ortadoğu'da son bir sene içerisinde tüm dünyanın gözleri önünde vuku bulan gelişmelerin dikkatleri üzerine çektiği başlıca grup şüphesiz Kürtler oldu.
Yeni Irkçılığın Kirli ÖtekileriKürtler Aleviler Ermeniler
Sınıfa, ırka, etnik kökene, cinsiyete dair ayrımcı pratikleri sınırlamaya, denetlemeye, hatta gerektiği yerde yasaklamaya yönelen bütün önlemlere rağmen ayrımcılık, biçim değiştirmiş ve gündelik yaşamın içine sızmış ama görünürlüğü azalmış olarak önemli bir sorun olmayı sürdürüyor.
Medyatikleşen Kültürler
Cep telefonlarımız sayesinde her zaman ve her yerde ulaşılabiliyor olmamız ne anlama geliyor? önemli olayları televizyon ya da internetten öğreniyor olmamızın kültürel sonuçları nelerdir?
Hakikat ve İnsan Hakları
Bu kitap, geçmişle hesaplaşma gündemimize dair kolektif bir değerlendirme çabasının sonuçlarını sergiliyor. Hakikat kavramı ve insan hakları teması etrafında düzenlenmiş sekiz seminer ve üç forumun yoğun tartışmalarını yansıtan bu çalışma, bizleri...
Güvenlik Şiddet ve Savaş
Kitap; güvenlik, şiddet, savaş ve devlet arasındaki bağları tartışırken, güvenlik arzusunun bizi götüreceği yeri göstermekle kalmıyor, aynı zamanda liberal tezleri yeniden üretmekle temelde hangi alanı terk ettiğimizi de ısrarla vurguluyor...
Sessiz RivayetlerAnarko-feminizm Kitabı
Anarko-feminizmle ilgili yayınlanmış az sayıdaki eserden biri olan Sessiz Rivayetler, farklı perspektiflerden yazılmış manifestolar, kolektif metinler ile makalelerden oluşan harika bir antoloji.
Bir MusibetYeni Türkiye’de Erillik, Şiddet ve Feminist Siyaset
Bu kitap, yaşamın ve siyasetin her alanında “eril gövde gösterisi”nin hüküm sürdüğü, aynı zamanda hem ülkede hem de dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğine ve feminizme karşı reaksiyonların güçlendiği, kadın ve LGBT hareketinin elde ettiği türlü kazanımların tehlikeye girdiği bu dönemi kavramamız için önümüze ışık tutuyor.
Kadınlık Durumu
Juliet Mitchell’in Kadınlık Durumu, feminist hareketin politik arka planını, oluşumunu tarihsel ve kuramsal açıdan eleştirel bir perspektifle irdeliyor; erkek egemenliğini üretim, yeniden-üretim, cinsellik ve toplumsallaştırma gibi dört farklı zeminde analize tabi tutuyor ve okura yeni bir feminizm tanımı sunarken aile kavramını eksene alarak eylem halindeki patriyarkanın ayrıntılı bir resmini çiziyor.