kapat

#marx Etiketindeki Kitaplar

Kafası Karışmışlar İçin Marx

Karl Marx’ın modern zamanların en özgün ve en etkili düşünürlerinden biri olduğu yaygın kabul gören bir görüştür. Onun yirminci yüzyılın en önemli siyasal hareketlerinden bazılarına esin kaynağı olan eserleri bugün de insanlığın önündeki sorunların doğru kavranması...

Kıyıdan Köşeden
Marksizm Kılavuzu

Marx’ın kategorik buyruğunun, ‘insanın küçük düşürülmüş, köleleştirilmiş, terk edilmiş, değersiz bir varlık olduğu tüm ilişkileri alaşağı etme’ yükümlülüğünün peşinden giden bu alternatif sözlükteki kısa makaleler, Marx’ın çalışmalarında kıyıda köşede kalmış ya da hiç yer almamış, çoğu zaman da Marksist kuramın üstüne vazife görülmemiş meseleleri ele alıyor ve değişen toplumsal ve politik dünyamız ışığında onun en temel varsayımlarını bile sorgulama ve geliştirme çabasına girişiyorlar.

Mülksüzler
Marx, Odun Hırsızları ve Yoksulların Hukuku

Karl Marx, kısa süren gazetecilik hayatında –Rheinische Zeitung'da– odun hırsızlığı hakkındaki tartışmalara dair bir dizi makale yazmış, bu vesileyle mülkiyet hakkı, basın özgürlüğü, suç ve ceza konularına değinme imkânı bulmuştur.

Marx'ta Toplumsal Cinsiyet ve Aile

Marx'ta Toplumsal Cinsiyet ve Aile, Marx'ın toplumsal cinsiyet ve aileye ilişkin düşüncelerini feminist tartışmalar ışığında ele alan bir kitap.

Marksist İktisat Kılavuzu (Ciltli)

Marksist ekonomi politiğin izlediği yörüngenin, başarıları ile zayıf yönlerinin ve de gelecekle ilgili öngörülerinin bir envanteri olan bu Kılavuz, Marx'ın geniş bir konu...

Marksist İktisat Kılavuzu (Karton Kapak)

Marksist ekonomi politiğin izlediği yörüngenin, başarıları ile zayıf yönlerinin ve de gelecekle ilgili öngörülerinin bir envanteri olan bu Kılavuz, Marx'ın geniş bir konu...

Marx'tan Bugüne
Solun Tarihi

Marx'tan Bugüne Solun Tarihi, nihai hedefi olarak "insani özgürleşme"yi tarif etmiş olan Solun kuramsal bakış açılarının doyurucu bir tarihçesini sunuyor.

Sivil Toplum ve Ötesi
Rousseau, Hegel, Marx

Gramsci'nin düşüncesinde oynadığı başat rolden dolayı sol içerisinde yoğunlukla tartışılagelen ve özellikle Avro-komünizme belirgin rengini veren "sivil toplum" kavramının kökeni Hegel'e ve Rousseau'ya dek uzanır.