kapat

#feminizm Etiketindeki Kitaplar

Sıfıra Yükselmek
Erkekliğin Kültürel İnşası ve Karşı Mücadele Üzerine

Bu çalışma, özgür toplumsallaşma yolculuğunda atılması gereken bir ilk adıma, tarih boyunca göz önünde olan ve toplumsal yaşam üzerinde ağır bir yük oluşturduğu halde çoğunlukla görmezden gelinen “bildik” bir konuya, erkeklik kültürüne mercek tutuyor.

Alışın Her Yerdeyiz!
Mahcup Feministlerden Feminist Aktivistlere

Şirin Tekeli’nin de söylediği gibi: “Daha yapacak çok şey var. Yılmak yok. Top artık, beşinci ve altıncı kuşak feministlerde…”

Emeğin Kadın Halleri
Kadınİşçi Zehra Kosova Anısına

Kadınlar eşit değerde işe düşük ücretle çalışmaya, esnek, güvencesiz ve kötü çalışma koşullarına, kadın oldukları için işyerlerinde maruz kaldıkları şiddete, tacize, mobbinge karşı çıkıyor, kendi çalışmalarının “ek gelir” olarak görülmemesi, emeklerinin değersizleştirilmemesi için mücadele ediyorlar.

Yaşını Gösteren Kadınlar
Yaşlanmanın Feminist Deneyimi

Mektuplardan oluşan bu kitapta, feminist hareketten gelen kadınlar yaşlılık konusu üzerine söz alıyorlar. Kadınlar, kendi yaşlılıklarını ve yaşlanma deneyimlerini, yaşlılıkla ilgili korkularını, yaşlılıkla ilgili çarpıtılmış düşünceleri irdeleyip yaşlılığın feminist bir mesele olduğunu görünür kılıyorlar.

Latin Amerika’nın Güzel İsyancıları

Bu kitapta ülkelerinin, kıtalarının özgürleşmesi mücadelesine damgalarını vurmuş olan otuz üç savaşçı kadının hikayelerini anlatıyor Ospina.

Aleviler: Din, Beden Cinsiyet
Neşeden Kedere

Cinsiyet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği sorunu, Alevilik açısından, sosyo-kültürel alanın bağlaşığı mıdır, yoksa Alevi dinselliğinin deneyimlenme biçimleriyle ilişkili midir?

Bir Büyük Dönüşümden Kesitler
Dünya ve Türkiye

Ülkesinde yeri olmadığını düşünen, ülkesini artık sevmeyen, tanıyamayan ve hatta ülkesine artık katlanamayan insanların sayısı, Türkiye’de çok can yakıcı bir biçimde deneyimlense de, dünyanın pek çok yerinde hızla artıyor.

Trans Çalışmaları
Feminist Kuşatmalar

Trans çalışmaları alanına giriş niteliğinde olan bu eserin ikinci kitabı feminist kuşatmalarla ilgili olan metinleri içeriyor.

Trans Çalışmaları
Cinsiyet ve Bilim

Trans çalışmaları alanına giriş niteliğinde olan bu eser üç kitaptan oluşuyor. Alanın geçtiğimiz on yılda dönüştüğü biçimine uygun bir giriş, bu bilgi alanını etkileyen bazı erken dönem çalışmalara genel bir bakış ve gelecek nesil araştırmalara daha gelşmiş analizler için bir başlangıç noktası sağlamayı amaçlıyor.

Yaşamı Üretmek
Bütüncül Bir Feminist Teoriye Doğru

Toplumu anlamak, eleştirmek ve değiştirmek için bütüncül bir feminist kuram inşa etmeye yönelen kitap, alanında temel bir kaynak olma niteliğinde.

Cinsiyetler Arası Toplumsal İlişkiler ve Kesişimsellik

Elinizdeki kitap, çalışmalarının odağına “cinsiyetler arası toplumsal ilişkiler”  kavramını alan bir grup feminist akademisyen ve aktivistin 2000 yılından bu yana kaleme almış olduğu çeşitli yazılardan oluşuyor.

Kent ve Toplumsal Cinsiyet

Kent ve toplumsal cinsiyet çalışmalarını sistematik olarak bir arada ele alan bu çalışma, hem ana akım kentsel politika ve planlamaya dönük feminist bir eleştiri, hem de toplum, çevre ve şehir-bölge üzerine yapılan temel kentsel tartışmalara toplumsal cinsiyeti esas alan bir yeniden yönelim sunmaktadır.

Elinden Kaza Çıkan Kadınlar

Cinayet, yaralama, hırsızlık ve diğer suçlardan hapis yatan kadınlar. Yoksulluk, gelenek, seçeneksizlik kıskacına sıkışmış, bu açmazların sonucunda “elinden kaza çıkmış” kadınlar. Kimi sakin kimi konuşkan, birbirleriyle yok yere kavga eden, gülen ağlayan kadınlar...

Eğitimin Cinsiyeti

Eğitimin Cinsiyeti, ataerkinin eğitim alanındaki yeniden üretim süreçlerini anlamak ve ataerkiyle mücadele yollarını keşfetmek için elinizden bırakamayacağınız bir başucu kitabı.

Emanet Emek
Göç Yollarında Kadınlar

Kadınların işgücü piyasasındaki konumlarını belirleyen şey, geldikleri ve bulundukları ülkelerin ekonomik, siyasal ve sosyal-kültürel yapıları, bir diğer deyişle kapitalist ve ataerkil toplum yapılarıdır.

Kadınlık Durumu

Juliet Mitchell’in Kadınlık Durumu, feminist hareketin politik arka planını, oluşumunu tarihsel ve kuramsal açıdan eleştirel bir perspektifle irdeliyor; erkek egemenliğini üretim, yeniden-üretim, cinsellik ve toplumsallaştırma gibi dört farklı zeminde analize tabi tutuyor ve okura yeni bir feminizm tanımı sunarken aile kavramını eksene alarak eylem halindeki patriyarkanın ayrıntılı bir resmini çiziyor.